Guide: Sådan får du succes med influencer-marketing

Influencere er en del af den moderne medievirkelighed, og der er et stort marketing-mæssigt potentiale i forbindelse med influencer-kampagner. Influencere har nemlig ofte brede, dedikerede følgerskarer, som opfatter influencerne som værende troværdige idoler.

Selvom det kan være lidt svært at forstå, hvorfor 200.000 mennesker gider sidde og se en overgearet ung mand spise 50 chili cheese tops, så nytter ikke noget at vende det blinde øje til udviklingen på YouTube, Instagram og så videre, hvor såkaldte influencere opstår og figurerer.

Der er nemlig et rigtig stort markedsføringsmæssigt potentiale, hvad angår YouTubere, Instagrammere og bloggere, og det er muligt, at en influencer er den helt perfekte formidler af ens budskab. Derudover er det værd at bemærke, at visse influencere på egen hånd når bredere ud end store mandemagasiner og kvindeblade. Det er sgu ret vildt.

Influencer marketing kan være ekstremt effektivt i nogle sammenhænge, hvilket særligt skyldes, at influencerenes følgerskarer er både brede og yderst dedikerede. De engagerer sig ofte i voldsom grad med influencerene, som de opfatter som værende yderst troværdige.

Ligesom med alt andet marketing skal man dog tænke sig grundigt op, inden man kaster en masse penge i et influencer-projekt. Influencer-marketing er ikke nødvendigvis altid det mest optimale og profitable valg, bare fordi det er nyt, hot og lyder fedt.

Vælg din samarbejdspartner med omhu

Der er stor forskel på, hvem der følger de forskellige influencere. Derfor er det vigtigt, at du orienterer dig i det efterhånden store og brede marked og finder en samarbejdspartner, der opererer med samme målgruppe, som man ønsker at ramme med sit budskab.

Dette punkt er et af de klart mest afgørende for, hvorvidt man får succes med sin influencer-kampagne. Det kan være fristende at vælge den influencer, som har den største følgerskare, men hvis 90 % af vedkommendes følgere ikke er i ens målgruppe, giver det absolut ingen mening med det samarbejde. I så fald er det væsentligt mere effektivt at samarbejde med en, der måske har halvt så mange følgere, hvis en stor del af disse er i ens målgruppe.

Nedton det kommercielle aspekt

Hvis en influencer-kampagne skal være særligt effektiv, skal den kommercielle del nedtones. Du skal lege med på influencerens præmisser og tillade, at han/hun skaber indhold, som passer ind i vedkommendes univers.

Dine produkter må aldrig fylde for meget i det content, der udarbejdes. Influenceren er stjernen og skal være drivkraften og midtpunktet.

Hvis I får produceret indhold, der minder om det content, som influenceren sædvanligvis producerer, er chancen for, at modtagerne er engagerede, rigtig stor. Sædvanligvis vil modtagerne heller ikke opfatte kommercielt indhold, der er produceret på influencerens præmisser, som værende synderligt kommercielt.

De mest succesfulde influencer-samarbejder er, når influenceren reklamerer for et produkt, som virker naturligt i influencerens univers.

Hvis du for eksempel har udviklet et mirakelmiddel mod akne, som du ønsker at reklamere for, bør du finde en influencer, som i forvejen går op i hudpleje. Det vil nemlig virke ganske naturligt, når influenceren nævner dit produkt, og du kan være ret sikker på, at modtagerne har interesse i hudplejeprodukter.  

Skjul aldrig, at samarbejdet er kommercielt

Forsøg aldrig nogensinde at skjule, at der er tale om kommercielt indhold. Bliver din virksomhed og influenceren afsløret i at have kreeret kommercielt indhold uden at have gjort tydeligt opmærksom på dette, lider både dit brand og influenceren store tab, og det vil både være på den økonomiske og brandmæssige front.

Investér penge i distribueringsdelen

Spar meget gerne med jeres samarbejdspartner omkring distributionen. I skal naturligvis bestræbe jer på at få indholdet ud til så mange i målgruppen som muligt, og i den henseende kan det være en rigtig god idé at investere en del penge i distributionen.

Hvilke medier egner sig mon bedst til det at sprede indholdet? Det ved din samarbejdspartner sikkert alt om. Ellers kan du uden tvivl få hjælp af et af de mange dygtige marketing-hoveder, der findes.