Lav din egen hjemmeside

Lav din egen hjemmeside – en gratus guide fra Bureau.dk. Går du med tankerne om at lave din egen hjemmeside. Hos Bureau.dk er vi en uvildig vejleder og guider dig gennem en jungle af muligheder inden for websites. Vi har derfor her på siden valgt at fremhæve 3 forskellige måder til, hvordan du kommer i gang med “lav din egen hjemmeside”.

Vi har valgt at inddele indlægget i 3 forskellige sektioner. Disse er sorteret efter ambitionsniveauet for din hjemmeside. Man kan faktisk stille det rimelig simpelt op; jo lettere det er at lave hjemmesiden, desto færre muligheder har du for at lave egne tilpasninger til hjemmesiden. Vi kommer derfor ind på følgende områder, hvor den første er den letteste måde at komme hurtigt i gang:

  1. Find et nemt hjemmesideprogram
  2. Gør brug af et CMS (Content Management System)
  3. Find et webbureau – Det behøver ikke koste 50.000 kr.

Læs også: Få lavet en hjemmeside

1. Find et nemt hjemmesideprogram og lav din egen hjemmeside

Den nemmeste måde at komme i gang med en hjemmeside på, er at finde en hjemmesideprogram. Her mener vi online hjemmesideprogrammer, hvor man kan oprette og redigere din nye hjemmeside direkte i programmet. Her snakker vi ikke CMS-programmer som WordPress, Shopify, Drupal, Joomla. Disse CMS vender vi tilbage til i afsnit 2 omkring “Gør brug af et CMS”.

Der er efterhånden et utal af hjemmesideprogrammer, som du kan gøre brug af, hvis du skal lave din egen hjemmeside. Vi har for enkelthedens skyld udvalgt 3 forskellige, som vi har testet og mener gør det let for brugerne, og samtidig er inden for et acceptabelt prislejde.

Mono

Mono.netPris – 75 kr./månedHosting – InkluderetLink: http://www.mono.net/da

Mono.net er et dansk hjemmesideprogram, der er oppe blandt de absolut bedste. For en pris på 75 kr./måned, så skal du ikke slippe meget for at få adgang til deres program. Mono.net har taget det 21. århundrede til sig og arbejder med et højt grafisk niveau og et lækkert interface.

Eksempel på skabelon, som du har bruge på Mono.net:

Wix

Wix.comPris – 97 kr./måned (anbefalet pakke)Hosting – InkluderetLink: http://da.wix.com

Wix.com er verdens største hjemmesideprogram af sin slags. Her findes der flere tusinde skabeloner, som du kan vælge, når du skal lave din hjemmeside. Priserne varierer efter behov, men vi anbefaler pakken til 97 kr./måned, da den indeholder de væsentligste funktioner.

Her kan I se 2 eksempler på nogle af de mange skabeloner fra Wix.com:

Webnode

Webnode.dkPris – 78 kr./måned (anbefalet pakke)Hosting – InkluderetLink: https://www.webnode.dk/

Webnode er bygget på programmet W2. Her reklamerer de med, at du kan opsætte en hjemmeside på 5 minutter. Hjemmesideprogrammet kan bruges til både privat og erhverv, og igen fås der forskellige skabeloner til. Webnode har ikke så mange skabeloner som nogle af konkurrenterne, så vær OBS på det. Det er derfor vigtigt at kigge på, hvilket tema, der passer bedst til dit behov.

Eksempler på temaer:

2. Gør brug af et CMS (Content Management System)

Forskellen på ovenstående hjemmesideprogrammer og et CMS er, at du i ovenstående er låst fast af programmet funktioner. Der er det ikke muligt at udvikle nye ting eller tilføje eksterne funktioner til hjemmesiden. Hvis du vælger at begive dig ud i et af de forskellige CMS-programmer, så vil du her se, at der er væsentligt flere muligheder for at udvikle din hjemmeside. Dette betyder dog også, at det er sværere at arbejde med. Sådan hænger det jo ofte sammen.

Det mest anvendte CMS i verden er WordPress. Det er derfor også med udgangspunkt i WordPress, at vi har lavet denne del af guiden. WordPress er også klart det mest intuitive og letteste CMS at arbejde i. Det er derfor ikke tilfældigt, at det er blevet det mest brugte CMS i verden, og at der i skrivende stund er over 25% af alle hjemmesider i verden, der er lavet i WordPress.

Hvordan kommer du i gang med WordPress?

Du skal bruge 4 ting for at komme i gang med din ny hjemmeside og WordPress

Domænenavn (f.eks. dinhjemmeside.dk). Dette kan købes hos flere forskellige udbydere (Dandomain, One.com, UnoEuro etc.)

Webhotel. Din hjemmeside skal ligge et sted. På et webhotel kan du tilknytte dit domænenavn, og herpå skal WordPress installeres. Men det er nemt. Hvis du ikke har mange besøgende på din hjemmeside (mindre end 1.000/måned), så behøver et webhotel ikke koste mere end 10-30 kr./måned. Kig på udbydere som Meebox, One.com, UnoEuro.

Installation af WordPress. Langt de fleste webhoteller har i dag 1-click-installer, så du nemt og hurtigt (og med 1 klik) kan installere WordPress. WordPress er gratis at installere.

WordPress tema. Ligesom ovenstående hjemmesideprogrammer, så anbefaler vi, at du også gør brug af et WordPress tema til at lave din hjemmeside. Vi anbefaler at du køber et tema, og ikke gør brug af gratis temaer, da disse ofte er fyldt med fejl og sikkerhedshuller. Et godt WordPress-tema koster omkring 50-100$.

Ekstra tip!Gør brug af videoguides på Youtube

Som tidligere nævnt, så er WordPress det mest brugte CMS i verden. Der findes derfor utroligt gode videoguides på Youtube til at komme i gang. Alt fra installation til valg af tema mm.

Læs også: Sådan skriver du gode SEO tekster

3. Find et webbureau – Det behøver ikke at koste 50.000 kr.

Hvis du har et specifikt behov til din hjemmeside, så tag kontakt til et webbureau. Der findes mange bureauer til mange forskellige ambitionsniveauer. Det kan derfor koste alt fra 5.000 kr. og helt op til 500.000 kr. at få lavet din egen hjemmeside.

Ønsker du en billig hjemmeside, så tag fat i nogle af de mange webbureauer, der er startet af unge iværksættere. Her har du mange gange mulighed for at få lavet en hjemmeside til mellem 5.000 – 15.000 kr.

 

Vi håber at denne guide hjalp dig til at komme i gang med at lave din egen hjemmeside. Hvis du har nogle spørgsmål, så skal du vælge velkommen til at fange os på enten LinkedIn eller Facebook og smide en besked eller kommentar.