Sådan finder du gratis stock-billeder

Hvis du har din egen virksomhed og laver din egen markedsføring, så er dette en god guide for dig. Vi har her samlet de bedste steder at finde gratis stock-billeder. På disse hjemmesider kan du finde flere tusinde billeder, som du gratis kan bruge på din hjemmeside, i brochurer, på de sociale medier osv.

Vi vil gerne opfordre til, at du selv tjekker billederne for at se, om de skulle bryde ophavsret. Men som udgangspunkt, så er disse sider til for at samle alle de billeder online, som er i orden at bruge.

Vi bruger selv billeder fra disse databaser på Bureau.dk.

Fordelen:Du har mulighed for at få nogle gratis billeder, der er taget professionelt. Samtidig kan du finde flere tusinde forskellige kategorier, så du finder et billede, der passer til formålet.

Ulempen:Mange andre kender til disse sider. Der er derfor en del andre, der bruger samme billeder rundt omkring på nettet.

Lad os kigge på det:

StockSnap.ioDette er vores foretrukne database over stock-billeder. Her har de alle et højt visuelt niveau, og det er let at finde rundt på siden.

stocksnap-gratis-billeder

Thestocks.imMeget som ovenstående database. Her er der igen mulighed for at søge mellem tusindevis af billeder. Alle er gratis, så du frit kan bruge dem på din egen hjemmeside.

thestocks-billeder-stockDeathtothestockphoto.comDette er et sign up til et nyhedsbrev. Her får du ugentligt eller månedligt nogle af de fedeste billedeserier. Du får tilsendt et download link, hvor der er mellem 10-15 billeder i. Her er der tale om specifikke billedeserier. Det kan derfor være en god idé at downloade dem og gennem dem i en mappe til senere brug.

death-to-the-stockFreepik.comJa, for en dansker lyder det måske lidt forkert. Men her på siden kan du søge efter blandt andet fotos. Der er dog også en masse andet at finde her på siden. Blandt andet mockups og meget andet. Du kan vælge kategori efter du har lavet en søgning.

freepik-gratis-stock-billederPixabay.comPå Pixabay finder du mere traditionelle billeder. Altså knap så moderne som på f.eks. stocksnap. Her har de dog en god søgefunktion, så du nemt kan finde, hvad du søger.

pixabay-billeder