Vigtige fokuspunkter når man arbejder med sponsoreret indhold

 

Sponsoreret indhold optræder i mange afskygninger og sammenhænge; man ser det blandt andet i form af native advertising-artikler og i forbindelse med influencer-samarbejder. I dette indlæg fremhæver jeg en række af de vigtigste fokuspunkter, hvis man vil have succes med sit arbejde med sponsoreret indhold.

Lad mig starte med at sige, at det er vanskeligt at komme med mange generelle inputs til, hvad man skal være opmærksom på i sit arbejde med sponsoreret indhold for at få succes, da sponsoreret indhold kan være yderst forskelligartet.

Dog vil jeg hævde, at en række forhold altid bør være centrale fokuspunkter, uanset om man betaler for at få promoveret sin service/sit produkt hos en influencer, eller om man får publiceret en native advertising-artikel i et givent medie.

Valg af distributionskanal er ekstremt centralt

Valg af de rette distributionskanaler for at nå ud med ens budskab er altid essentielt, når man arbejder med kommunikation og marketing.

Find derfor ud af, hvilke platforme og kanaler der optager jeres målgruppe. Undersøg, hvilke formater og stilarter jeres målgruppe reagerer positivt på og forsøg at tilpas jeres budskab efter den viden, I får.

I ovenstående proces vil I formentligt blive bevidste om, hvorvidt sponsoreret indhold er den optimale måde at promovere jeres service/produkt på. Hvis det virker som en fornuftig annonceringskanal, så læs videre. Hvis ikke, så kast jer over information om de kanaler, som I vurderer som de mest velegnede i den givne kontekst.  

Troværdighed er vigtigt i forbindelse med sponsoreret indhold

Desto mindre sponsoreret indhold ligner reklame, desto større er chancen for, at indholdet påvirker målgruppen på en effektiv måde, og at målgruppen anser indholdet som værende værdifuldt og troværdigt.

Sponsoreret indhold bør aldrig stinke af traditionel annoncering, uanset om man arbejder med influencere, native advertising-artikler eller en tredje form for sponsoreret indhold.

Er planen at øge kendskabsgraden til ens brand via en sponsoreret artikel i et givent medie, skal man naturligvis undersøge, hvilket medie man bedst muligt rammer sin målgruppe via.

Når man har afklaret dette, skal indholdet produceres, og her er det vigtigt, at man sætter sig ind i, hvad der kendetegner den sædvanlige kommunikative stil og jargon på mediet. Ens indhold bør nemlig ligne det redaktionelle indhold, som det kommer til at optræde side-om-side med.

Hvis man vælger et samarbejde med en influencer, er det vigtigt, at ens produkt og service giver mening i influencerens univers. Jo mere naturligt influenceren kan integrere produktet/servicen i sit content, desto mere engageret vil målgruppen sandsynligvis være, og det vil være en styrke for både influenceren og annoncøren.

Ønsker man at reklamere for en række datingsider eller online dating generelt, giver det naturligvis mening at finde en influencer, der i forvejen beskæftiger sig med dette emnefelt, eller en influencer, som sagtens kunne finde på at beskæftige sig med det.

Influenceren er naturligvis forpligtet til at gøre opmærksom på, at der er tale om sponsoreret indhold i forbindelse med kommercielle samarbejder, men det betyder ikke, at modtageren anser indholdet som traditionel markedsføring.

Er det sponsorerede indhold ganske lig influencerens ikke-sponsorerede indhold, er det faktisk tvivlsomt, at modtageren tænker over de kommercielle interesser.