Virksomheder kigger på flere ting, når de ansætter

At søge arbejde er ikke altid lige nemt. Det kan både være indviklet at skrive et ordentligt CV, man kan blive noget så nervøs til jobsamtaler, og man kan have problemer med overhovedet at få en jobsamtale.

Men hopper vi over på den anden side af bordet til jobsamtalen, så er der også en part på den anden side, som heller ikke altid har lige let ved, at finde den perfekte medarbejder.

Det kan altså både være problematisk at finde det perfekte arbejde, og finde den perfekte medarbejder til, at være en del af et godt sammensat team.

Men hvad gør virksomheder sig så af tanker, når de skal ansætte nye medarbejdere til teamet, og hvad ligger de mest mærke til ved en jobsamtale?

Ansøgninger

Det kommer ikke bag på ret mange, at virksomheder selvfølgelig tager et godt og grundigt kig på de ansøgninger som kommer ind i postkassen hos virksomheden.

Men hvad kigger de så på, når de gennemgår disse ansøgninger?

For det første kigger de selvfølgelig på, hvad den ansøgende har af uddannelse, erhvervserfaring, hvor gammel vedkommende er, og hvor vedkommende bor/kommer fra.

Udover det så er det også vigtigt for virksomheden, at den ansøgende virker motiveret til at søge jobbet.

Er dette ikke tilfældet, så kan ansøgningen hurtigt virke en del plat, flad og generelt ikke ret tiltalende.

Det vil oven i købet også give gode point i karakterbogen, hvis der i ansøgningen er vist, at der er gjort lidt research omkring virksomheden, så dem der læser ansøgningen kan se, at vedkommende ikke bare sender en ansøgning rundt tilfældige steder.

Derudover er kan det også sagtens være interessant for virksomheden, hvis du har oplevet noget på en rejse, i sabbatåret, på en skiferie eller på arbejdet eller lignende, som måske beskriver, hvilke kompetencer du har pådraget dig

Jobsamtalen

Til selve jobsamtalen bliver den jobsøgende selvfølgelig også vurderet.

Alt afhængig af om det er en ny sælger, chefkok eller konsulent, som virksomheder gerne vil ansætte, så er der selvfølgelig forskellige spørgsmål og fokusområder, som arbejdsgiveren gerne vil belyse.

Der er selvfølgelig alt det her med førstehåndsindtrykket, som spiller en rolle. Kommer vedkommende i joggingbukser og hættetrøje til et jobinterview angående en stilling som ejendomsmægler, så giver det allerede fra starten et meget skævt indtryk.

Kommer den søgende derimod med god energi, et stort smil på læberne og massere af gåpåmod, så giver det derimod et glimrende førstehåndsindtryk.

Personlige kompetencer

Selvfølgelig vægtes de faglige kompetencer højt hos virksomheden, da disse gerne skal lægge grund til, at den søgende kan yde et godt stykke arbejde, af tilfredsstillende kvalitet.

Men noget som virksomheder i høj grad også vægter tungt, er de personlige kompetencer.

Man samler kompetencer gennem alt man laver, og hvis man har en god personlighed, den rigtige indstilling og viljen til at få ting gjort, så står man rigtig godt hos de fleste virksomheder.

 

De personlige kompetencer og de faglige kompetencer skal selvfølgelig kunne komplementere hinanden, før det rigtigt skaber værdi, men man må ikke glemme, at langt de fleste virksomheder vægter personlige kompetencer rigtig højt.

Det er altså hele tiden en hård og fin balance mellem disse, som gerne skal munde ud i det perfekte match til virksomhedens team.