Woocommerce webshop på flere sprog

Når man opbygger en webshop er den ofte kun på dansk og sælgere til danskere. Når det går godt så udvider man ofte til nabolandende og her vil det være godt at kunne vise en side på lokalt sprog.

En svensker vil helt klart foretrække at købe fra en Svensk webshop, ligesom en dansker foretrækker en dansk webshop. Kig eksempelvis på Zalando som har flere sprog. Hvilken version vil du handle fra?

Det handler om troværdighed.

Hvis man står med en Woocommerce webshop på Wordpress og skal have flere sprog på siden, så er der flere muligheder.

Den nemmeste og mest elegante er at installere og opsætte et plugin som WPML eller Polylang. Dette vil hjælpe med at opsætte det der skal til for at kunne håndtere hele hjemmesiden men også produkter på flere sprog.

Derudover kan man udvide med andre plugins som automatisk kan oversætte. Det kan eksempelvis være Google Translate.

Hvis man ønsker yderligere tilpasning så kan man også overveje at opsætte flere webshops, således at de hver især kun kører med eet sproglag. Så undgår man også disse ekstra plugins som kan risikere at sløve siden ned og gøre den langsommere.

Her kan du læse en mere uddybende guide på emnet

Når siden er opsat med flere sprog er der et par andre emner som man bør være opmærksom på:

- Opsætning af betaling så det passer til modtager landet

- Fragt og levering

- Tilpasning til lokal lovgivning

Hvis nuværende webshop ikke kan håndtere sprog særlig elegant, så findes der også løsninger som Shopify hvor dette i høj grad allerede er understøttet og fungere godt. Så skal man istedet vurdere om det er tid til platformsskfit.